Werkplaats Service Nederland = ARCAIR 
 

 

 

Arcair K4000 - De beste toorts voor booggutsen met koolelektrode en perslucht van de pioniers van de technologie.

 

De Arcair K4000 toorts voor booggutsen met koolelektrode en perslucht is wereldwijd de Eerste Keuze voor efficiënte metaalverwijdering.  Het is een ideaal gereedschap voor het verwijderen van lassen, voor tegengutsen, randvoorbereiding, reparaties van defecten en ander materiaalverwijderingswerk.

Bij het booggutsen met koolelektrode en perslucht wordt een boog getrokken tussen een koolelektrode en een werkstuk.  De intense hitte van de boog zal een deel van het werkstuk smelten, wat wordt weggeblazen door een straal perslucht uit de toorts.  De metaalverwijderingssnelheid is afhankelijk van de snelheid waarmee het metaal wordt gesmolten en de efficiëntie van de luchtstraal.

De K4000 is een bijzonder populaire keuze vanwege de efficiënte samenwerking van het ergonomische design met de natuurlijke hoeken en bewegingen van de arm en pols.  Deze toorts is geschikt voor gepunte koolelektroden met diameters van 4 – 13 mm, en platte koolelektroden met diameters van 10 of 16 mm.  Hij werkt tot met 1000 A, en vereist een lasstroombron voor de stroomvoorziening.
 

Daarnaast biedt de K4000 de volgende voordelen:

 

* 360° zwenkkabel om verstrengelingen van de kabel te verminderen

* Natuurlijke 15° toortshoek, voor meer gebruikerscomfort

* Hoge kwaliteit kabelmantel voor bestendigheid tegen hitte en abrasie

* Degelijke constructie  – een Heavy Duty gutstoorts die u niet in de steek zal laten.

 

Arcair is de uitvinder van het oorspronkelijke boogproces met koolelektrode en perslucht en heeft meer dan 60 jaar de bedrijfstak geleid. Om die reden is de Arcair gutsapparatuur nu over de hele wereld beschikbaar en wordt het elke dag voor talloze verschillende toepassingen gebruikt.  De K4000 is het resultaat van een combinatie van deze beproefde technologie met verbeterde ergonomie en Heavy Duty design

Ook voor het snijden onder water heeft ARCAIR de beste oplossingen.

Mail ons.

info@werkplaatsservice.nl

info over ARC AIR