DOCUMENTATIE OPTREL  

Werkplaats Service Nederland is dealer van het pakket van Optrel. Innovatie en kwaliteit hebben zich de afgelopen jaren meester gemaakt van het product Optrel. Waar de bekende merken  zijn gestopt met ontwikkelen heeft Optrel de stap weten te maken naar, comfortabel, eenvoud, duurzaam en topkwaliteit. Het Zwitserse product Optrel is zijn concurentie inmiddels ver vooruit. Optrel is qua prijsstelling markt conform gebleven en waar nodig vele malen voordeliger dan vergelijkbare concurenten. Geen vechtmarkt qua prijs en of dealer, maar een goed netwerk van gekwalificeerde dealers die weten waar het de lasser om gaat. 

Laskappen met zelfherkenning voor wat beterft de licht sterkte geven de lasser bij ieder lasproces de maximale bescherming zonder dat een kap te licht of te donker is. Er komt geen hand meer aan te pas. Optrel Zwitserland is de ontwikkelaar van deze automatische lichtfilter technologie en past deze exclusief toe in zijn eigen lashelmen. 

Optrel lashelmen worden gebruikt in:

SCHEEPSBOUW


 

EN DE
AUTOMOBIEL INDUSTRIE

 
 

Natuurlijk kan in iedere lastechnische branche de Optrel lashelm de vele voordelen bieden zoals de lasser die wenst. Of het nu gaat om de alom bekende Solarmatic uitvoering of de ultra moderne en supper lichte E 300 met frisselucht voorziening,beter als optrel is er niet. 

   

 

Vraag naar de juiste oplossing voor uw lasbescherming.

 Optrel lashelmen voldoen aan de zwaartse veiligheidseisen. Zie hieronder alle normen waaraan Optrel zich conformeert.  

  
Alle persoonlijke beschermingsmiddelen die in Europa worden gebruikt, moeten CE-gecertificeerd zijn. De term persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) omvat lashelmen, handkappen en adembeschermingssystemen. Deze certificering bevestigt de naleving van de gespecificeerde minimale wettelijke vereisten die zijn vastgelegd in de richtlijn betreffende persoonlijke beschermingsmiddelen (Richtlijn 89/686/EEG).
Certificaten met de woorden «EG-typegoedkeuring» maken het mogelijk om een product in Europa te voorzien van het CE-symbool. Dit bevestigt dat de fabrikant aan bovenstaande richtlijn heeft voldaan. Eenmaal getest, biedt het product onbeperkt gebruik.

     

 
  


  
Labels met de vermelding "ECS-getest" en "ECS - geprüfte Sicherheit" of "DIN-geprüft" en "DIN - geprüfte Sicherheit" bevestigen dat een product is getest in overeenstemming met de DIN-normen. In tegenstelling tot het CE-symbool worden fabrikanten die een van deze symbolen gebruiken vrijwillig onderworpen aan regelmatige controle van hun interne kwaliteitssysteem, meetapparatuur en eindproducten en zorgen zo voor een constant hoogwaardig product. Producten met certificaten met de woorden «testmelding» mogen de links afgebeelde symbolen bevatten. 

 

     
  
  
Australian/New Zealand Standard (AS/NZS) De zogenaamde Australian Standardsmark License geeft een product het recht om het bijbehorende testsymbool te dragen en is vergelijkbaar met DIN. Zodra dit certificaat is behaald, worden producten opnieuw onderworpen aan periodieke, meestal jaarlijkse, audits door de Australische SAI Global-certificeringsinstantie.
     
  
  
ANSI-normen (American National Standards Institute) voorzien in zelfcertificering door de fabrikanten van beschermingsproducten. Dit houdt in dat de fabrikant zelf controleert of zijn producten voldoen aan de relevante normen en dat hij akkoord gaat met de eisen van de norm voor derden. Conformiteit van de naleving van deze normen door een onafhankelijk testinstituut is ook mogelijk voor meer productvertrouwen.
  
  
  
GOST-R, Russische certificering Het GOST-R-certificaat is vergelijkbaar met de Europese CE-certificering en maakt de verkoop van producten in Rusland mogelijk.
 

Nog niet overtuigd?
 

 

ContactgegevensBedrijf of particulier:
Bedrijfsnaam:
Contact persoon:
Telefoonnumer:
E-mailadres:
Bericht:
  

Werkplaats Service Nederland
Kosmonaut 23 C / D
3824 MK  Amersfoort
Tel.  033-4569908
Fax. 033-4552926
Email: info@werkplaatsservice.nl (voor al u vragen en informatie)

 

Wilt u een afspraak met een van onze technische adviseurs dan kunt u contact opnemen via de bovenstaande gegevens.