Online documentatie

WERELDLEIDER VOOR MIG- EN MANUELE BOOGLASPRODUCTEN EN TOEBEHOREN

In 1936 werd de Townsend Welding Equipment Company opgericht in de kelder van het huis van Ray Townsend, in Wichita, Kansas. Townsend werd gedreven door de overtuiging dat betere aardaansluitingen de kwaliteit van de lasverbindingen zou verbeteren. In hetzelfde jaar begon Ray Townsend zijn inmiddels beroemde "Red-head” (rode kop) aardingsklem te verkopen. In 1937 werd de naam van het bedrijf verkort tot "Tweco" en werd een nationale reclamecampagne gelanceerd. In 1938 voegde Ray Townsend elektrodehouders toe aan zijn productlijn en verplaatste hij zijn bedrijf uit de kelder naar een winkelpui. Binnen bracht de constante groei de Townsends ertoe een stuk grond te kopen en de eerste Tweco fabriek te bouwen die in 1940 in bedrijf werd genomen. De tweede wereldoorlog genereerde een enorme vraag naar booglassen voor de bewapening, tanks en schepen en voor Tweco producten.

De productlijn werd uitgebreid met  nieuwe metalen booghouders en een nieuwe lijn van koolstofbooghouders. Er werden kabelkoppelingen met een “snelkoppeling” geïntroduceerd. In de jaren veertig kwam Tweco met de slogan "Als het op het eind van een laskabel kan, maakt Tweco het." De zaken bleven bloeien en in 1950 verhuisde Tweco naar een nieuwe fabriek. Aan het begin van de jaren zestig begon Tweco de GMAW markt te bestuderen in een poging om een beduidend beter MIG-pistool te produceren. Uiteindelijk ontwikkelde Tweco in 1968 het eerste MIG-pistool waarvan zij vond dat het overeenstemde met de kwaliteit van de Tweco productlijn. Het nieuwe pistool werd tijdens de AWS Welding Show van 1969 aan het publiek gepresenteerd.

Dankzij het succes van het nieuwe pistool en de introductie van de uiterst populaire, gepatenteerde coaxiale Cablehoz®, ontpopte Tweco zich als een marktleider. De groei maakt wederom een verhuizing noodzakelijk, ditmaal naar de huidige productiefaciliteit van de onderneming in Wichita, Kansas, met een oppervlak van bijna 17.500 m2 op bijna 8,5 hectaren.

Tweco Products werd in 1981 overgenomen door Pacific Lumber Company (Palco). De onderneming werd vervolgens in 1987 door Thermadyne( Victor technologies ) gekocht. Tweco heeft ondertussen meer dan twee miljoen MIG-pistolen geproduceerd en is de marktleider voor de productie van MIG-pistolen en -kabels, manuele booglaselektrodehouders en toebehoren.

Vandaag is Tweco is een merk van de in St. Louis gevestigde Victor Technologies Inc., de grootste leverancier ter wereld van las- en snijproducten. De Tweco lijn omvat een uitgebreide verscheidenheid aan producten, van basis-lasgereedschappen en –toebehoren tot MIG-pistolen, slijtdelen en een complete keuze aan producten voor hoge-precisie gerobotiseerde lastoepassingen.
 

De nieuwe Tweco Fusion luchtgekoelde mig mag laspistolen.
 
Ideaal voor ligt en middelzwaar laswerk inschakelduur tot 80% bij 250 Ampere. Geschikt voor lasdraden tot 1,6mm.  Deze pistolen zijn uitermate klein en bijzonder geschikt voor carrosseriebouw en garagebranche. Tweco heeft de Fusion serie voorzien van de nieuwe performance velocety slijtdelen.   
 
 
De nieuwe Tweco MIG-Fusion pistolen hebben:

 

Leverbaar in 3-4 en 5 meters.


 

Zelfdimmende lashelmen
 
De zelfdimmende lashelmen van Tweco zijn een aanvulling op het gamma van Tweco lastoortsen en toebehoren.
 
De helmen hebben de volgende karakteristieken:
 
  • Zelfdimmend: automatische overschakeling van licht naar donker en van donker naar licht
  • Variabele tinten: Lastintniveaus variëren van 9 t/m 13, regelbaar afhankelijk van de boogkracht
  • Lichtgewicht voor een verhoogd bedienercomfort
  • 2 sensoren om snel te reageren op de lasboog
  • gemakkelijke procesovergang van lassen naar slijpen
  • Tijdschakelaar: Lange/middellange/korte vertraging
  • Breed zicht
  • Gebruikt zonne-energie: Geen zorgen meer over batterijvervanging
  • Concurrerende prijs: Een premiummerk voor een aantrekkelijke prijs